Despre proiectul Alert

ALERT este un proiect dedicat conștientizării riscului seismic în București. In cadrul proiectului Alert, platformă online www.seismic-alert.ro va culege informații de la cetățeni și voluntari cu privire la clădirile aflate în risc seismic din București, în special numărul și nevoile persoanelor care locuiesc în acestea. Efortul nostru până în noiembrie 2016 se va canaliza spre două direcții principale: (1) dezvoltarea platformei online care să poată colecta, stoca și publica date despre riscul seismic și (2) campanie de mobilizare de voluntari și cetățeni pentru popularea cu informații a acestei platforme.

Prezentul blog face parte din proiectul Alert, urmând a fi un depozitar de resurse, articole și luări de poziție din partea celor care sunt preocupați de această problemă a orașului: cadre didactice și studenți care cercetează această temă, specialiști în domeniu și locatari ai acestor clădiri. Dorim astfel să stimulăm dezbaterea pe tema riscului seismic, pentru a creștere gradul de conștientizare și pentru a stimula luarea de măsuri pentru mitigarea riscului seismic.

Considerăm că această temă trebuie să fie mult mai sus pe agenda publică, nu doar în București ci și în România, și prin urmare este nevoie de o astfel de interfață care să ofere informații atât publicului larg cât și celor direct afectați, precum și să constituie un for de dezbateri.